Φαγητό - Ναύπλιο

Φαγητό
'Beautiful street cafe in greek town Nafplion at Peloponnese peninsula' - Ναύπλιο
'Beautiful street cafe in greek town Nafplion at Peloponnese peninsula' Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock

Ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι τοπικές σπεσιαλιτέ του Ναυπλίου, είναι ανύπαρκτες; Αν ναι τότε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κάνετε λάθος. Στο Ναυπλιο θα χορτάσει το βλέμμα σας εικόνες και ο ουρανίσκος σας γεύσεις. Δεν μας πιστεύετε; Τότε ενδεχομένως να πρέπει να ξεκινήσετε με τη μπογάνα. Πρόκειται για την πιο χαρακτηριστική τοπική σπεσιαλιτέ με αρνί γάλακτος και πατάτες στη γάστρα. Ενα φαγητό που σιγοψήνεται σε ξυλόφουρνο και αυτό είναι το μυστικό του μιας και το κρέας μαλακώνει και οι πατάτες γίνονται γευστικότατες. Στο Ναύπλιο μάλιστα το γεύμα αυτό ειναι το πλέον συνηθισμένο σε ένα τοπικό γάμο αλλά και λουκούλειο γέυμα στην παρέα της ταβέρνας.

Αν πάλι, θέλετε να να δοκιμάσετε γουρουνάκι στο φούρνο, τότε μάλλον πρέπει να είστε ετοιμοπόλεμοι μιας και το κρέας του που σιγοψήνεται γίνεται ανάρπαστο στη στιγμή. Δημοφιλές φαγητό της περιοχής, η γουρνοπούλα ψήνεται αρκετές ώρες και πωλείται με το κιλό ως ο πλέον γνωστός καλοκαιρινός μεζές που βρίσκεται στα ψητοπωλεία αλλά παράλληλα αποτελεί χαρακτηριστικό έδεσμα σε όλα τα πανηγύρια.

Σε περίπτωση που γευστικά βέβαια το κρέας δεν σας ενθουσιάζει τότε οι γκόγκες, που είναι το πιο διαδεδομένο παραδοσιακό χειροποίητο ζυμαρικό της Αργολίδας περιμένουν να τις γευτείτε. Αλευρι, νερό αλάτι και ζυμαρικά σχηματισμένα ως κοχύλια σερβίρονται με τοπική μυζήθρα και απογειώνουν γευστικά κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Οι γκόγκες σερβίρονται σε κάθε σπίτι όπου η μαγείρισσα ξέρει να ξεπερνά τον εαυτό της και συνάμα αγοράζονται με το κιλό σε όλα τα τοπικά μπακάλικα της περιοχής. Μην τις χάσετε.